Баскетболният „Берое” с нова победа в Стара Загора   

09:03, 26 фев 17 / Спорт 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Старозагорци  се наложиха със 77:67  над отбора на „Черно море”  Тича в среща от  деветнадесетия кръг на шампионата снощи.  С това тимът на  „Берое”  записа  единадесета победа в първенството на Националната баскетболна лига.

От ръководството пък избраха първата среща от първенството след турнира за Купата на България, за да благодарят за подкрепата на община Стара Загора и лично на кмета на града Живко Тодоров.

 В знак на признателност, на полувремето наставникът на „зелено-белите“ Любо Минчев връчи от името на целия отбор спечеленият преди седмица трофей на Живко Тодоров.  Кметът пожела на играчите и треньорския щаб това да не бъде единственото отличие, което „зелено-белите“ ще спечелят този сезон. 

Победата бе извоювана в отсъствието на топреализатора на „Берое”  Шейн Гибсън. Американският гард е с контузия и бе оставен от треньорския щаб да почива.

Двубоят в зала ДЗУ почти повтори като развитие срещата от турнира за Купата на България. Беройци спечелиха първите две части с минимален аванс и се оттеглиха на почивката при резултат - 41:37.  След паузата играта и на двата тима се изнерви и домакините загубиха третата четвърт с една точка – 17:18.  

В началото на последната част гостите успяха да изравнят, но по-големия опит каза думата и „зелено-белите“ записаха нов успех срещу варненци.

За старозагорци това е четвърта победа над този съперник през този сезон, тимът записа два успеха в първите две завъртания на първенството и един в турнира за Купата на България.  

Победата на „Берое”  го поставя на второто място в класирането на Националната баскетболна лига.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама