Енергетици наградиха деца от Гълъбово за оригинална мартеница

08:28, 02 мар 17 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки деца от град Гълъбово взеха участие за девета поредна година в традиционния конкурс на „ЕЙ И ЕС България” за изработване на най-оригинална мартеница “Пижо и Пенда“, съобщиха от енергийната компания собственик на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”. Конкурсът, който е финансиран изцяло от „ЕЙ И ЕС”, е съвместна с община Гълъбово.

Всички ученици от трети до шести клас от училищата в общинския център взеха участие в станалата вече традиционна надпревара. Както винаги, децата проявиха изключителна изобретателност и вкус при изработването на мартениците, които смайват не само с красотата си, но и с прецизната ръчна изработка на всеки детайл.

Най-оригиналните детски творби бяха подредени в изложба в офиса на „ЕЙ И ЕС България” в София, където ръководството на компанията избра класа-победител, а служителите имаха възможност да се насладят на тематичната изложба.

От общо 23 получени мартеници, с приза за “Най-оригинална мартеница“ бяха отличени децата от 4 „а“ клас от Второ основно училище в Гълъбово. Победителите получават голямата награда на конкурса – еднодневна екскурзия до един от 100-те национални туристически обекти на България по избор. Всички класове участници в конкурса пък ще получат вкусна торта.

По традиция, мартениците, сътворени от сръчните детски ръчички, ще бъдат връчени на кметове, министри и държавни институции и така те ще радват с красотата си всички посетители.

Конкурсът за най-оригинална мартеница е част от политиката за Корпоративната социална отговорност на ЕЙ И ЕС България, насочена както към опазване на българската културна идентичност, така и към поощряване на уменията, таланта и развитието на младите хора в региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама