Над 100 000 души чакат на връх Шипка

06:45, 03 мар 17 25 535 Шрифт:
Автор:

Очаква се днес над 100 000 патриоти от цяла България да се качат на историческия връх Шипка, за да почетат паметта на освободителите ни.

Заради провеждането на честванията, посветени на 139 години от Освобождението на  България, всички граждани, които искат да посетят връх Шипка, ще трябва да се съобразят с наложени органичения и организация на движение, информираха от полицията.

Пътят Габрово – връх Шипка ще бъде затворен за движение на автомобили от 22.00 часа на 2-ри март до 17.00 часа на 3-ти март 2017 г. Днес ще се пропуска само организиран транспорт с автобуси на участници в тържествата. От полицията са разговаряли с фирмите осъществяващи междуградски транспорт да пренасочат маршрутите си през Прохода на Републиката, заради очакваните задръствания на пътя.

Автомобилите ще се движат еднопосочно по маршрут град Габрово – град Казанлък за връх Шипка днес от 05.00 до 14.00 часа.

Тези, които пътуват от Казанлък за Шипка, ще получат специални листовки с указания за начина на паркиране и началните часове на тържествата. Ще се подава и своевременна информация каква е дължината на автомобилната колона към върха.

Паркирането на автомобили в района на тържествата ще става по посока на движението по указания на „Пътна полиция”.

Автомобилите ще се движат обратно, в посока връх Шипка – град Казанлък, след 14,00 часа.

За да не се затруднява допълнително движението няма да има преференциални пропуски нито за институции, нито за граждани. Тържествата в градовете Габрово и Казанлък ще бъдат изместени по-рано, за да може официалните лица да стигнат навреме за честванията на върха и да не затрудняват допълнително движението.

Тържественият митинг с участието на служебния премиер Огнян Герджиков ще започне в 11.30 часа на площада  под връх Шипка

От 13.00 часа е поклонението и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на свободата на връх Шипка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама