Глобиха старозагорец за хранене на бездомни котки

10:07, 07 мар 17 25 1367 Шрифт:
Автор:

Заради  нарушение на Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на община Стара Загора, е наложена глоба от 100 лева на старозагореца М.К.

Той е обжалвал наказателното постановление пред Районен съд Стара Загора.

Съдът установява, че старозагорецът е санкциониран с акт за административно нарушение от 26.08.2016 г. за нарушение на чл.37 от Наредбата, според който се забранява предлагането/поставянето на храна и хранителни отпадъци на безстопанствени кучета и котки на обществени места, с цел предотвратяване създаването на хранителни навици и териториалност. На 26.08.2016 г. около 12.40 часа в Стара Загора, пред жилищен вход жалбоподателят е хранил около осем броя безстопанствени котки, с които си действия създавал хранителни навици и териториалност котките, като деянието му е било извършено повторно, въпреки друго наказателно постановление от 20.11.2015 г., влязло в сила на 09.03.2016 г.

Съдът преценява, че не става въпрос за изолиран случай, а за установена от жалбоподателя трайна практика да храни безстопанствени котки под терасата си, създавайки им по този начин хранителни навици и териториалност.  Затова и съдът потвърждава глобата.

Решението може да се обжалва пред Административен съд Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама