Конкурс търси млади кулинарни таланти в Стара Загора

10:43, 07 мар 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът ДОМИНО за дуално образование обявяват днес конкурса„Аз готвя най-добре“, за да поощрят млади българки кулинарни таланти.

Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии в четири града, сред които е и Стара Загора – Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”.

Победителят ще има уникалния шанс да бъде на едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Кулинарната академия -  Швейцария, който не просто дава кулинарни знания и умения, но и създава възможности за полезни контакти.

Втората награда е двудневно участие в дните на отворени врати на Швейцарската образователна група в Швейцария.

Третият ще получи книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман, авторът на Cuisine Naturelle - иновативна концепция, която обединява здравословното хранене и най-изтънчените гастрономически преживявания. Наградите са предоставени от Швейцарската образователна група, обединение на четири престижни колежа от сферата на хотелския мениджмънт и туризма.

Есе на тема „Удоволствието да готвиш за другите“ ще отсее на първия кръг най-добрите, които след това ще трябва да представят кулинарните си мечти и в кратък видеоклип. Жури от представители на Швейцарската образователна група и ДОМИНО, както и гласуване в социалните медии ще определят победителите. Срокът за изпращането на есетата е 6 април 2017 г. До 10 април ще бъдат обявени авторите на десетте най-добри есета.

До 1 май те ще трябва да изпратят видеоклип. След това ще вървят събеседвания на журито и едновременно с това гласуване за клиповете в социалните медии. Клипът, събрал най-много харесвания и споделяния, ще спечели третата награда.  За първото и второ място ще се произнесе журито.

Победителите ще бъдат обявени на 21 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама