Правят нов паркинг за работещите в оръжейницата „Арсенал” в Казанлък

07:17, 10 мар 17 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Паркинг на площ от 11,25  декара започва да изгражда казанлъшкият военен завод „Арсенал“ АД, съобщиха от фирмата.

Инвестицията, която прави дружеството, с амбицията да осигури нови допълнителни паркоместа за своите работещи, без това да е на практика негов анжимент, е за над 500 хиляди лева.

Новият паркинг е върху земи на „Арсенал“, намиращи се в непосредствена близост да разширения преди година и половина Западен паркинг до Централния портал на фирмата. Теренът, върху който ще се изгражда паркинга се намира западно от Митницата в Казанлък, като се движи по западната граница на бившите оранжерии.

Новият паркинг, който трябва да е готов в началото на лятото, ще има два вход-изхода: единият ще е на западната и северната ограда на Митницата, а вторият вход-изход ще изцяло по западната ограда на бившите оранжерии. 
Изграждането на новото съоръжение е съвместна работа на „Арсенал“ и дирекцията „Проектиране, инвестиции и строителство“ с ръководител инж. Цветан Шиков в партньорство с фирма „Трон“ ООД, с управител Неждет Яшар.

Изкопните работи и почистването на терена вече започнаха. Плановете на ръководството на фирмата е новото съоръжение да бъде завършено в края на месец юни и предадено за ползване. 

Изграждането на новото съоръжение е поредна инвестиция, направена в услуга на работещите над девет хиляди души във фирмата. Инвестицията се прави, за да бъдат облекчени работещите, които пътуват с автомобилите си до месторабота. 

С новите 380 места, от поредното трето разширение, които ще осигури бъдещият паркинг, на практика общият брой места за паркиране за работещите в „Арсенал“ на 4-те паркинга ще станат 1 380.  Само на Западния паркинг, с поредното разширение паркоместата ще са 973.


Новият паркинг ще е с настилка от трошен камък и асфалт, ще разполага с денонощно видеонаблюдение и осветление.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама