Общинско списание отново ще излиза в Казанлък

07:48, 12 мар 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По покана на община Казанлък местни писатели и поети се събраха на работна дискусия за бъдещето на литературно списание „Кула“. По време на разговорите в Културно-информационния център,  общинското ръководство  предложи състав на нов издателски екип и регламент за публикуване в подновеното издание.

Според предложението, в състава на издателския екип участниците трябва да бъдат подбирани на принципа на представителство на различните институции, ангажирани със списание „Кула“, а не отделни личности. От Община Казанлък, чиито са авторските права за изданието, предлагат за издаването да бъдат включени представители от общинска библиотека „Искра“, Литературно-художествен музей „Искра“, вестник „Искра“, литературната рубрика от културния календар на Община Казанлък „Очи в очи“, издателство „Ирита принт“, което повече от четвърт век е печатало „Кула“ и Стефан Бакърджиев, доайен като редактор на списанието.

С консултативни права към така предложения екип Сребра Касева, началник на Кабинета на кмета, представи идеята да бъдат привлечени и представители от други културни институти в Казанлък като Художествената галерия, Исторически музей „Искра“ и Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства, литератори, преподаватели.

На казанлъшките литературни творци бе разяснен и регламентът, който Общината обмисля за приемане и публикуване. Редица градивни предложения направиха и местните културтрегери, за да се намерят най-добрите решения за третото по ред подновено издание на списанието, което повече от 90 години е любимо четиво за казанлъчани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама