Подкрепят „ин витро“ програмата в Казанлък

10:04, 12 мар 17 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителната вечер в подкрепа на общинската програма за „ин витро“ организираха в Казанлък. Жените от местния „Инeр Уил клуб“ отпразнуваха петнадесетия рожден ден на организацията си с инициатива за доброволно финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми по общинската програма под мотото „Подари живот, помогни да затупти детско сърце !“.

Идеята за празничната благотворителна проява е на президента на клуба д-р Мария Георгиева, дългогодишен акушер – гинеколог.

Кметът на общината Галина Стоянова благодари за подкрепата и се включи с лични средства в инициативата.

Събраната сума от дарения ще бъде добавена към общинския фонд по програмата, който тази година е двойно по-голям от миналогодишния и е в размер на 20 000 лв.

В помощ на забременяване по методите на асистираната репродукция в община Казанлък се работи вече четвърта година и за това време се радва на четирима нови жители на Розовата долина, петото бебе пък вече е на път.

Тази година приемът на документи на желаещи започна в началото на февруари и ще  продължи до края на месец март, всеки работен ден в информационния център. Критериите за финансово подпомагане са обявени на сайта на община Казанлък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама