Ферарио Спасов: Рецептата е спокойствие и взаимодействие

08:56, 13 мар 17 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов изрази задоволството си от победата над „Левски“ с 1:0, но в същото време и разочарованието, че тя идва след серия от три поредни загуби и без шансове да промени потока, в който старозагорци  ще участват в плейофната фаза, съобщиха от ръководството на клуба. „Добра победа срещу авторитетен съперник, отбор, който спечели вечното дерби в предишния кръг и който дойде в едно добро психологическо състояние и с всички възстановени футболисти, които имаха”, коментира след срещата Спасов.

Той припомни за проблемите на „Берое” с трима наказани футболисти и двама, които не са  възстановени, но се наложило да влязат на терена и да помагат. „Ако има нещо, от което да не съм доволен, това са точно тези моменти, защото вместо да решим мача с втори гол ние оставихме да виси до края и можеше да сбъркаме” каза още наставникът.

 „Ако знаех рецепта за побеждаване, нямаше да загубим три мача и да чакаме да спечелим срещу „Левски“. Няма рецепта. Всичко е спокойствие и опит. Не трябва да се вкарва допълнително напрежение, да се глобяват футболистите. Напротив – трябва спокойно да се помъчат момчетата да се измъкнат от това състояние. Това е рецептата. С тренировки, с добро взаимодействие”, категоричен бе Спасов. По думите му отборът трябва да се помъчи да спечели останалите срещи от редовното първенство и вече в плейофите да търси своето място.

 „Без да ми го казва никой, аз зная, че напрежението е върху мен. След толкова години в нашия футбол знам кога и как се получава напрежение, но знам и как и по какъв начин да излезем от това състояние. Първо трябва да има добро взаимодействие с ръководството. Второ трябва да имаш момчета, които с повече време работа да ги познаваш, да знаеш какви качества имат, за да се оправят нещата. Момчетата играха за отбора, за себе си, за феновете и ръководството. Ние сме хората, които ги ръководим и сме съпричастни към победите и загубите на отбора”, коментира треньорът.

Пред родна публика „Берое” постигна важна победа срещу втория във временното класиране „Левски” с 1:0 в изключително оспорван двубой, коментираха от клуба. Двата отбора разменяха инициативата през целия мач, но „бреойци” успяха да реализират в 13-та минута, когато Мартин Райнов простреля вратата на гостите.

Следващата среща на „Берое” е като гост срещу „Монтана 1921” в XXV-ти кръг от първенството. Тя е на 17 март от 17.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама