Прибраха за постоянно в ареста крадец от Стара Загора

09:17, 16 мар 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Районна прокуратура  Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Христо Т., на 57 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за кражба, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Установено е, че в периода от 25 февруари 2017 г. до 11 март 2017 г. обвиняемият Христо Т. посетил старозагорското село  Калояновец. Той обикалял из селото и  влязъл в необитаема къща.  Чрез повреждане на входната врата на имота  Христо Т. отмъкнал различни вещи, предимно метални -  два водомера, водопроводен кран, 31 метални тръби с различна дължина, капаци от лозарска пръскачка, парчета ламарина от едната страна от червен метал, а от другата от бял метал и др. Впоследствие той продал вещите  в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан 20 пъти за престъпления от общ характер, предимно против собствеността - кражби и грабеж.

Сегашната кражба  е извършена в условията на опасен рецидив, след като Христо Т. е бил освободен от затвора в Ловеч на 3 декември 2016 година.

Съдиите от Районен съд Стара Загора са преценили, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Христо Т.  е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо обвиняемия Христо Т. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама