Връчиха дипломите на педагози от Тракийския университет в Стара Загора

14:49, 17 мар 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дипломите на 140 магистри от випуск 2016, които са завършили обучение по 8 магистърски програми в Педагогическия факултет на Тракийския университет бяха връчени на тържествена церемония днес. Гости на празника бяха областният управител проф. Веска Шошева, ректорът на университета проф. Иван Въшин, Татяна Димитрова, началник на РУО, преподаватели, родители и приятели на абсолвентите.

Възпитаници на детска градина „Светлина” поздравиха присъстващите с танцови изпълнения.

Приветствени думи към младите хора отправиха проф. Въшин, деканът на Педагогическия факултет проф. Петър Петров, проф. Веска Шошева, Татяна Димитрова.

В своето изказване проф. Шошева изрази увереност, че току що завършилите магистри ще се реализират успешно в професията, защото българското училище днес повече отвсякога има нужда от млади и добре подготвени кадри. Тя подчерта, че отговорността на учителите е огромна, защото в техните ръце е бъдещето на България. „Работете така, че вашата професия да предизвиква гордост и да внушава респект”, обърна се към абсолвентите областният управител.

Проф. Шошева връчи дипломата на отличничката на випуска Станислава Тричкова. Момичето е завършило магистратурата си с отличен 5.93. От всички 140 магистри, които получиха дипломи днес, 33% са с успех над 5.50.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама