Осъдиха избягал затворник, отмъкнал пет автомобила

17:06, 17 мар 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По обвинителен акт на Районна прокуратура Казанлък е осъден Ибрям А., на 24 г., за противозаконно отнемане на чужди моторни превозни средства с намерението противозаконно да ги ползва.

На 4 август 2016 г. Ибрям А.  избягал от изтърпяваното наказание в затворническото общежитие в град Гълъбово и от тази дата до 19 август 2016 г. е извършил поредица от престъпления против собствеността.

Установено е, че от различни населени места в община Казанлък и в село Средец, община Опан, Ибрям А. противозаконно е отнел пет чужди моторни превозни средства – леки автомобили, марка „Сеат Ибиза“ „Фиат Пунто“, „ВАЗ 2101“, „ВАЗ 150“, „Фолксваген Поло“ , собственост на различни граждани.

По една част от автомобилите е последвала повреда и са били оставени без надзор или укрити в района на казанлъшкото село Шейново. Това е и родното село на Ибрям. Той бе заловен в околностите му, докато спял в единия от откраднатите автомобили

Районна прокуратура-Казанлък е ръководила разследването по  образуваните досъдебни производства, като след обединяването им в едно производство и предаването му на съд с обвинителен акт, Ибрям А. е  осъден по реда на съкратеното съдебно следствие на три години и четири месеца лишаване от свобода при „строг“ режим.

Присъдата вече е влязла в законна сила.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама