Купуват вакуумни машини за чистотата в Стара Загора

09:12, 20 мар 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За нуждите на общинското звено  „Озеленяване“ да бъдат закупени две вакуумни почистващи машини с електрическо задвижване предлага на общинските съветници кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Решението трябва да се вземе на предстоящата сесия.

„Машините са предназначени за почистване на паркове и градини. Могат да се използват за почистване на открити и закрити места и за всички видове настилки: бетон, асфалт, тротоари, трева, сгурия, пясък и други. Професионалната почистваща машина засмуква отпадъци с до диаметър 12,5 cm: хартия, картон, цигарени пакети, алуминиеви кутии (кен), стъклени и пластмасови бутилки, кучешки екскременти, мъртви листа, отпадъци от дърво и много други. Отделя нулеви емисии на въглероден двуокис благодарение на електрическата си технология и не причинява шумово замърсяване. Използването на машините ще подобри качеството и ще подобри ефективността на работа в звено „Озеленяване“, пише в предложението си кметът.

Финансирането ще е чрез вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета на Община Стара Загора за 2017 година свързани с необходимостта от закупуване на дълготрайни активи, които не са предвидени в утвърдената при приемането на общинския бюджет инвестиционна програма.  

Предлага се още да бъдат закупени два климатика за сградата на Народно читалище  “Климент Охридски – 1858”, където работят повече от 30 музикални и танцови формации, клубове по интереси, кръжоци и др. с над 800 участници. Концертната зала, където се провеждат повечето прояви, разполага само с един климатик, който не е достатъчен да я отопли. За да се осигури необходимото отопление на залата са необходими още два климатика с по-голяма мощност.

Предвидени са и два нови бойлера за Спортна зала „Стара Загора“. Та е натоварена ежедневно, провеждат се състезания от Републиканското първенство, Адриатическа и Балканска лига по баскетбол, художествена гимнастика, състезания по спортни танци и други спортни прояви. Повредените бойлери правят невъзможно използването на баните в стортната база. Поради невъзможност да бъдат ремонтирани неработещите бойлери, кметът предлага те да бъдат сменени с нови хром- никелови бойлери.

За Превантивно-информационен център по зависимости към Общинския съвет по наркотични вещества пък ще бъде закупен преносим компютър, който ще повиши ефективността от работата при изнесени интерактивни обучения по модулна програма за превенция в училищна среда и в общността на деца и младежи в риск от употреба и злоупотреба с наркотични вещества, работа с родители на деца и младежи в риск ежеседмични групи от 15 до 20 родителя, изнасяне на кратки обучителни презентации, работа с маргиналните общности за селективна превенция и провеждане на образователни конолектории.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама