Месечни и годишни карти за градския транспорт пускат в Стара Загора

17:21, 20 мар 17 25 689 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Утвръждаването на цени на месечни и годишни абонаментни карти за пътуване ще гласуват общинските съветници в Стара Загора на предстоящата редовна сесия.

Според предложението на кмета Живко Тодоров,  управителят на общинското „Тролейбусни и автобусни превози“ инж.Димитър Авджиев, е изпратил докладна записка за необходимостта от издаване на месечна и годишна абонаментни карти с право на десет еднопосочни пътувания за цяла градска мрежа от общинската транспортна схема.

След приемане на решение  от 24.11.2016 г. на Общински съвет – Стара Загора, с което бяха утвърдени цените на месечните абонаментни карти за пътуване, в дружеството са получени многократни запитвания от жителите на град Стара Загора, за издаване на абонаментна карта за 10 пътувания за цяла градска мрежа.

За подобряване на използваемостта на транспортната услуга, както и осигуряване на възможност на гражданите да си закупят абонаментна карта за пътуване, той предлага да бъде издавана от дружеството абонаментна карта с право на 10 еднопосочни пътувания за цяла градска мрежа, като стойността на месечната карта да бъде 10 лева, а на годишната 120 лева.

Ако бъде прието, решението ще влезе в сила от 01.05.2017 година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама