С нова открита сцена отбелязва рожден ден детска градина в Стара Загора

12:16, 21 мар 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С тържества през целия ден утре и символично откриване на новата открита сцена в двора, старозагорската детска градина № 10 „Светлина“  ще  посрещне своя рожден ден.

Новата сцена е дар от старозагорската фирма „Рудин“, която преди време извърши ремонта на единствения покрит басейн в детско заведение в Стара Загора. Сцената е стабилно съоръжение с общо 25 квадратни метра площ за различни изяви. Настоятелството на „Светлина“ дари 20 пейки за зрителите, разположени непосредствено до сцената.

„В първите дни на месец април в „Светлина“ ще открием и новата интерактивна зала“, съобщи  директорката Йоанна Димитрова. Интерактивната дъска в залата е дарение от Министерство на образованието, а обзавеждането е направено така, че да служи и за различни арт-занимания и за усамотяване на малчуганите.

В детската градина  в момента се обучават 216 деца на възраст от 3 до 7 години в общо 6 групи – 2 първи, 1 втора, 1 трета и 2 четвърти групи.

В градината има най-много извънурочни дейности като занимания с „Багатур“ –  Прабългарска школа за оцеляване, плуване, танци, футбол, мажоретна група, изучаване на английски език, театрална студия.

„Светлина“ единствена в града има награда за „Любима детска градина“. Тя бе номинирана за годишни награди „Добрият Самарянин“, отличена е със „Зелен флаг“ за Южна България, през 2016 година, беше номинирана за награда в конкурса „Най-добрите сме ние“ на детска телевизия „Аз мога, аз знам“. Има и много други номинации, отличия и награди.

Символ на ДГ „Светлина“ от 2016 г. е Совата, послучай 40 години от създаването й, а детското заведение има и свое знаме. В юбилейната 2016 година Община Стара Загора извърши мащабен ремонт на сградата на градината.

В момента тук  се работи по проект „Да се храним разумно“, който е част от Екоучилища и Национално движение „Син флаг“, финансиран от Европейския съюз. През последните години в градината са реализирани 12 проекта по различни регионални, национални и международни програми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама