950 блузи от защитени марки иззеха в Стара Загора

14:25, 22 мар 17 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 21 март служители на сектори „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора са провели специализирана полицейска операция, при която е спрян е за проверка товарен автомобил "Мерцедес". Зад волана седял И. С., на 44 г., а с него пътували  34 -годишната С.К. и 49- годишната М. К., всички от Стара Загора.

При извършено претърсване в автомобила са намерени и иззети 150 блузи от защитени марки, предназначени за извършване на търговска дейност без съгласието на притежателя на изключителното право и 50 кутии цигари без акцизен бандерол.

При последвал обиск в дома на И.С. и С.К. в Стара Загора, са иззети още 800 блузи, 10 чифта маратонки, 3 чифта джапанки, 10 чифта обувки, 40 якета, 15 палта и 20 къси дънкови панталони от известни търговски марки.

Тримата са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.172б от Наказателния кодекс.  Според него, който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право,  без правно основание, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама