Обучават социални работници в Стара Загора

17:14, 23 мар 17 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Модулно обучение на тема „Активна семейна подкрепа” се провежда днес и утре в Стара Загора. То е организирано от Британската неправителствена организация „Надежда и домове за децата”, в изпълнение на дейностите по проект „Стратегическа деинституционализация за премахването на институционалната грижа за деца под 3-годишна възраст в България“.

На обучението присъстваха представители на отделите „Закрила на детето“ от Старозагорска област, както и доставчици на социални услуги от цялата страна.

Областният управител проф. Шошева приветства участниците във форума. Тя подчерта, че усилията на компетентните институции и всичките им действия трябва  да бъдат преди всичко с мисъл за децата и тяхното по-добро бъдеще.

Двудневната среща в Стара Загора има за цел да повиши професионалните компетенции при работа с деца, като представи един по-различен модел на работа и подкрепа. Участниците получиха насоки за това как да прилагат и разпространяват модела на активна семейна подкрепа, каква е  неговата философията  и принципи, как да си взаимодействат със семейството при работа по този модел, какви са ресурсите  и възможностите на общността за активна семейна подкрепа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама