Потвърдиха кредитния рейтинг на община Стара Загора

07:20, 24 мар 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 12-та поредна година Международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс Глобал Рейтингс“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Община Стара Загора. Той остава „ВВ+“ със стабилна перспектива като отразява кредитния рейтинг на Република България. По правило община не може да има по-висок кредитен рейтинг от този на държавата.

Ниската дългова ликвидност, предсказуемите разходи, добрата работа и синхрона между екипите на общинската администрация и Общинския съвет, са сред основните фактори в обосновката на „Стандарт енд Пуърс Глобал Рейтингс“.

„Тази оценка показва, че финансовата политика на Община Стара Загора е добра, което дава основа за стабилна перспектива. Ако си бяхме позволили като други общини неразумни разходи и задлъжнялост заради взети кредити, това щеше да се отрази негативно върху възможностите ни за финансиране на проекти, както и да ни натовари да връщаме парите с големи лихви. Нашата цел винаги е била да работим без да задлъжняваме и без да вдигаме данъци и такси за гражданите на общината“, коментира по този повод кметът Живко Тодоров.

Община Стара Загора е финансово стабилна и ще остане такава в следващите години. В последните години приходите на общината са увеличени, без да се повишават данъци и такси, което позволява повече средства да отиват в полза на хората, а не за администриране. Община Стара Загора няма дългове, с изключение на дългосрочните задължения към инструмента „Джесика”, по който е реализиран проекта за реконструкция на градския пазар и на покрития плувен басейн

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама