Международен турнир по борба "Динко Петров" започва в Стара Загора

10:54, 25 мар 17 / Спорт 25 723 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За девети път Стара Загора ще бъде домакин на международния турнир по борба "Динко Петров" за кадети и кадетки, момчета и момичета. Схватките започват днес на три тепиха едновременно, в общинската спортна зала "Иван Вазов".

В турнира ще участват над 300 състезатели от 10 държави. Той се провежда  в памет на старозагореца - заслужил състезател и треньор, носител на много медали от олимпийски, световни и европейски първенства, и е за двата стила – класически и свободен.

Очакват се състезатели от САЩ, Русия, Швейцария, Словакия, Украйна, Турция, Румъния, Македония, Косово, Литва и Латвия, както и от всички големи клубове в страната.

Международният турнир по борба „Динко Петров“ е включен в спортния календар на Община Стара Загора и е поредната проява от кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“ . В края на 2016 г. общината предостави зала УСШ за ползване на клуба по борба за 10 години, а бившата борцова зала на ул. „Ген. Столетов“ се превърна в модерна зала за художествена гинастика.  По проект, финансиран от общината, зала УСШ ще бъде изцяло преустроена и преоборудвана с три тепиха, за нуждите на Спортен клуб по борба „Берое“. Това ще позволи провеждането на състезания там. В преобразуването на залата е предвидено да се извърши козметичен ремонт, да се изгради санитарен възел с баня за жени, да се обособят два фитнес къта с уреди за силова подготовка. В момента в клуба тренират около 150 борци, 70 от които са от спортното училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама