В 484 секции ще гласуват избирателите в Старозагорско

06:00, 26 мар 17 25 526 Шрифт:
Автор:

Регистрираните Секционните избирателни комисии (СИК) в 27-ми Многомандатен избирателен район - Стара Загора са общо 485, съобщи Тедора Крумова, председател на Районата избирателна комисия (РИК). Една от тях ще обаче бъде заличена комисията в болницата в Казанлък, заради липса на достатъчен брой гласоподаватели там. Броят на избирателите е 299 094 души, по данни на Областната управа.

Шест са подвижните секционни комисии на територията на областта, които ще обслужват хората с увреждания. Само в Стара Загора са подадени над 20 заявления на желаещи да гласуват с помощта на подвижна секция. 

Избирателни  секции ще има  в затвора, следствения арест, УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ и в Комплексния онкологичен център в Стара Загора. 

 Общо 186 са кандидатите за депутати, трима вече са заличени по тяхно желание. Регистрирани са 21 листи, една е празна и има един инициативен комитете за независими кандидат.

До момента пет организации са заявили желание да наблюдават провеждането на изборния ден в областта. Има и международни наблюдатели.

Крумова припомни, че изборният ден започва в 7.00 часа и приключва в 20.00 часа, ако има чакащи, не по-късно от 21.00 часа. Тя обясни, че хората, които са извън секцията след 20.00 часа и имат желание да гласуват, ще трябва да предадат личните си документи на председателя на съответната комисия. Такова е изискването на Изборния кодекс. Бюлетината се попълва само със син химикал,  в квадратчето на избраната партия се слага знак Х или V, а в дясната част със същите знаци може да се гласува преференциално.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама