Предлагат безплатно обучение по две професии в Стара Загора

07:00, 27 мар 17 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бюрото по труда и Българо-германският център в Стара Загора предлагат безплатно обучение за професиите „Електротехник” и „Монтажник на ВиК мрежи”.

За такова могат да кандидатстват: безработни младежи; безработни младежи с трайни увреждания; безработни младежи от социални заведения, завършили образованието си; продължително безработни лица. В обучението могат да се включат и хора с трайни увреждания; – самотни родители(осиновители) и/или майки (осиновителки) с деца до 5 годишна възраст; бивши затворници; безработни над 50-годишна възраст, безработни с основно или по - ниско образование и без професионална квалификация.

На 29.03.2017 г. стартира обучение по цяла професия „Електротехник”. Обучението е с продължителност 6 месеца /960 учебни часа/. В програмата за обучение са включени: електрическо чертане, проектиране и чертане с  AutoCAD, електротехнически материали, ел машини и апарати, елизмервания, елинсталации в сгради, осветление, промишлени инсталации, защитни и специални инсталации, производство, пренасяне и разпределение на ел. енергия, електрообзавеждане.

На 28.03.2017г. стартира обучение за част от професия „Монтажник на В и К мрежи с продължителност 4 месеца или 660 учебни часа. Ще се изучава: металотехника, техника на свързване и полагане на поцинковани, медни, пластмасови и PVC тръби, тръби тип „Нипко”, сградни ВиК инсталации и санитарни съоръжения, други технически модули.

Кандидатите получават и стипендия по време на обучението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама