Осъдиха рецидивист в Казанлък

09:45, 28 мар 17 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По обвинителен акт на Районна прокуратура Казанлък е осъден Асен С., на 33 г., съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Районният съд в Казанлък е постановил четири години лишаване от свобода, при първоначален строг режим, затова,  че в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, представяйки се за лице, което действа по поръчение на орган на властта, е въвел в заблуждение другиго, като с това е причинил имотна вреда.  

На 13 август 2016 г., в село Бузовград,  Асен С. влязъл в двора на къща, в която живеела пострадалата 77-годишна жена. Намерил свидетелката в една от стаите и обяснил, че са й докарали и разтоварили дърва за огрев.

Пенсионерката казала на Асен С., че не е поръчала дърва. Той я заблудил, че ги изпраща кметът на селото и че дължи 500 лв. за тях. Свидетелката взела от спестяванията си 500 лева и ги предала на Асен С., който веднага напуснал къщата.

Тъй като жената била трудно подвижна, не успяла да види, че в двора й не били доставени и разтоварени дърва. Няколко минути по-късно успяла да излезе от къщата и установила, че била измамена.

Асен С. е осъждан многократно, като до момента има общо 22 присъди за извършени престъпления против собствеността.

Присъдата е влязла в законна сила и не подлежи на обжалване и протестиране.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама