Обявиха обществени поръчки за проектиране на обекти в Стара Загора

17:42, 28 мар 17 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Стара Загора откри процедура за възлагане на обществена поръчка за  проектиране на „Културен център за развитие на талантите и способните деца от община Стара Загора“, който ще се намира на бул. „М. М. Кусев № 20“. Сградата в центъра на града беше дарена на общината от старозагорката Мария Жекова. Нейното желание е масивната сграда да бъде превърната в културен център със зала за концертни изпълнения (камерна зала) и да носи името на покойния ѝ брат - проф. Петър Жеков.

Срокът за проектиране е eдин месец, а стойността на поръчката е близо 32 000 лв. Тя включва изготвяне на техническо обследване, технически паспорт и обследване за енергийна ефективност на сградата, както и работен инвестиционен проект за обекта.

Инвеститор на проектирането и изпълнението на строителните дейности е Община Стара Загора.

Обявена е и обществена поръчка за изготвяне на работен проект за преустройство и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на бившата сграда на метрологията, на ул. „Мусала“ №26, за превръщането ѝ в сграда за социални жилища. Срокът за проектиране е два месеца, а стойността 58.3  хил. лева. Ще се проектират гарсониери, едностайни и двустайни апартаменти, съгласно съвременните критерии за енергийна ефективност, осигуряващи здравословна и безопасна среда за живот и равни условия за развитие на лицата в неравностойно положение.

Ще се възложи и проектиране за основен ремонт, реконструкция, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на  административната сграда на Oбщина Стара Загора. Стойността е 62 500 лв., а срокът за проектиране – 60 дни.

Предвижда се пълен ремонт на всички хидроизолации, на повредените вътрешни мазилки и настилки, основен ремонт на санитарните възли, подовите настилки, както и подмяна на дограмата и вратите. Ще се представят варианти за фасадното оформление на сградата и ще се осигури достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Община Стара Загора ще финансира проектирането на ремонтите на метрологията и общината, а изпълнението на строително-монтажните работи ще се осъществи със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама