Казанлъшки ученици ще практикуват в Англия

08:42, 29 мар 17 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двадесет възпитаници на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък заминаха на двуседмична производствена практика в град Портсмут, Великобритания.

Учениците са от 11-ти и 12-ти клас в специалностите „Екскурзоводско обслужване” и „Икономика и мениджмънт”. Придружават ги двама преподаватели с богат опит в ръководството на ученически и производствени практики.

По време на практиката, бъдещите екскурзоводи и мениджъри ще повишат професионалните си умения и компетентности в реална мултикултурна среда, като част от проект „Повишаване на професионалните умения и компетенции на учениците в реална и мултикултурна бизнес среда“.

Проектът е по дейност  „Образователна мобилност за граждани“, „Мобилност на обучаеми и персонал в ПОО“  и е на стойност  50 760 евро. Партньор на Казанлъшката гимназия е организацията Training Vision Ltd., ситуирана във Великобритания, с оперативен офис в град Портсмут.

Основната цел на този проект е надграждане и повишаване на професионалните умения и компетенции на учениците, както и повишаване мотивацията, професионалното и личното израстване и самочувствието на младите хора.

Освен практиката, която ще проведат в Англия, за учениците са предвидени и културно-опознавателни визити на града-домакин Портсмут, както и на британската столица Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама