Старозагорка ще пее пред родна публика в „Бохеми“

11:00, 29 мар 17 / Култура 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В своята любима роля на Мими от операта „Бохеми” ще се представи старозагорката Таня Иванова пред родна публика на 31 март от 19.00 часа. Това е първата роля от сопрановия репертоар на певицата. Иванова дебютира през 2012 година на сцената на Бургаската опера. „И тогава, и сега се стремя да съм максимално вярна на стила на Пучини – за мен това е най-важно! Да пея пред родна публика винаги е най-вълнуващо, но и най-хубаво. Знам, че всички в залата винаги са с мен“, споделя певицата.

На 31 март тя ще си партнира в премиерния спектакъл на операта „Бохеми“ с великолепен солистичен състав: украинецът Михайло Малафи ще бъде нейния любим Рудолф, Валери Турманов, Ивайло Джуров и Иван Кабамитов ще бъдат останалите бохеми, Деси Стефанова – ще бъде Мюзета, Александър Марулев ще се представи в ролите на Бенуа и Алсиндор. На диригентския пулт ще застане Ивайло Кринчев.

Новата постановка на спектакъла на операта „Бохеми“ е на режисьора Огнян Драганов в екип с утвърдените художници: румънският сценограф Каталин Йонеску-Арборе и майсторката на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова. Участват още хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора, ДЮСОБ „Маргаритки“ при Държавна опера-Стара Загора. Хормайстор е Младен Станев.

Таня Иванова завършва Националното музикално училище "Проф. Любомир Пипков" и по-късно Музикалната академия "Проф. Панчо Владигеров " в София. Започва своята професионална кариера като мецосопран, дебютира на сцената на Държавна опера Стара Загора в ролята на Елена от оперетата "Хубавата Елена " на Офенбах под режисурата на проф. Хачо Бояджиев. 

Преди няколко години сменя своя репертоар от мецосопранов на сопранов и за кратко натрупва солиден репертоар от роли. През 2013 година записва арии от Джузепе Верди, Джакомо Пучини и Антонин Дворжак в Българското национално радио. През февруари 2015 г. прави своя дебют на сцената на Софийската опера в ролята на Тоска от едноименната опера на Пучини. От сезон 2014-2015 г. е солист на опера Пловдив, а от началото на миналия сезон и на Старозагорската опера. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама