Стотици честваха юбилея на зоопарка в Стара Загора

14:48, 01 апр 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със семеен празник днес старозагорци отбелязаха 60-годишния юбилей на зоопарка в Града на липите.

 Арка с балони, торта, бонбони, детски работилнички и празнична програма на мечешката поляна посрещаха посетителите. Зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова приветстваха присъстващите, отправиха поздравления към екипа на директора доц. д-р Радослав Михайлов и подариха торта от плодове и зеленчуци за обитателите на зоопарка.

 „Горите намаляват, ледниците се топят. Щастлив съм, че мога да дам на града си това великолепно късче природа, населено с животни от всички континенти“, каза д-р Радослав Михайлов.

В послание на децата отпреди 60 години, когато е поставено началото на зоопарка, към днешните деца, се казва – „Обичайте това място, грижете се за него, защото любовта към животните и природата, е любов към живота!“. Малчуганите запечатаха посланието с целувки и пожелаха отново да бъде заровено под дърво в зоопарка, за да бъде отворено след още 60 години.

 Оживление, гълчава и радостни емоции съпътстват през целия ден посетителите на различните обекти на Аязмото. Привлечени от пролетта и слънцето цели семейства, млади и не толкова млади хора, се включиха в спортните инициативи, които започнаха още в 9.00 ч. с тонизираща гимнастика, под ръководството на сенсей Асен Асенов. Групата „Здраве и дълголетие“ провежда през април своите занимания с инструктори всеки вторник и четвъртък от 9.00 ч на площадката под летния театър.

Последваха спортни занимания по бадминтон с треньорите от СК “Бадминтон“, фитнес тренировка с инструктор Иван Колев, динамични активни занимания Тае бо, Канго джъмпс и др. с инструктор Анелия Асенова и др. Игра на ластик и дама, федербал, въртене на обръч и скачане на въже увлякоха малки и големи по алеите и площадките на парк „Митрополит Методий Кусев”.

По най-слънчевата алея на зоопарка са разположени разнообразни арт-работилнички за всички малки творци, които имат желание да проявят своята фантазия и да създават красота. В аул „Бага-тур“ посетителите имат възможност да пробват стрелба с лък и езда. В единствената у нас „Зала на смеха“ малчуганите участваха в забавни игри „В царството на клоуна Смехурко“.

В празничната програма под наслов „Рожден ден с малки и големи“ участваха мажоретките от Центъра за подкрепа за личностно развитие, Вокална студия „Усмивки“, Фолклорна школа „Жарава“, Вокална студия „Траяна глас“ и Фолклорен ансамбъл „Траянци“. За всички прояви и събития през деня входът е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама