Официално откриха обновения общински плувен басейн в Стара Загора

17:39, 01 апр 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Чест и удоволствие е за мен да бъда тук, защото този басейн е важен за нас в плуването. Разположен е в центъра на България и може да се ползва за състезания и тренировки“, каза днес в Стара Загора легендарната българска плувкиня Таня Богомилова. Тя пожела оттук да излязат бъдещи олимпийски шампиони.

С участието на представители на общинската адимнистрация, изпълнители на строително-монтажните дейности, треньори, състезатели и родители  официално беше открит покрития плувен басейн в Стара Загора, след неговата пълна реконструкция и модернизация.

„Сдобиваме се с едно прекрасно спортно съоръжение. Това е поредното доказателство, че ръководството на община Стара Загора е ангажирано с отглеждането на здраво и надеждно поколение. Нека да си пожелаем да го ползваме с отговорност, защото то е за целия град“, пожела ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. От името на кмета Живко Тодоров тя благодари на всички, които са участвали в реализацията на проекта.

Председателят на Фонда за градско развитие „Джесика“ Мартин Заимов пък пожела: „Плувайте и се учете, опитвайте се да бъдете добри!“ на малките състезатели, участници в четвъртия турнир по плуване „Русалка“.

В Стара Загора, обявен за Европейски град на спорта за 2017 г., има четири лицензирани клуба по плувни спортове. Това е първото състезание, което се провежда в общинския басейн, след неговата реконструкция. Стойността на инвестицията е 2, 73 млн. лв., от които 910 000 лв., осигурени от Фонда за регионално градско развитие на Инициатива „Джесика“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама