Откриват фотоизложба на младежи с интелектуални затруднения в Казанлък

08:49, 03 апр 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Родители в действие“ и Лумос, откриват днес фотоизложба във фоайето на читалище „Искра – 1860“ в Казанлък. Тя е вдъхновена от желанието на младите хора с увреждания да работят, да имат доходи, да са независими и полезни за другите.

 „Вярвам, че с малко подкрепа всеки има какво да даде на света и да е полезен с труда си“, убедена е Теодора, на 18 години, която вече изпълнява мечтата си да учи социаленмениджмънт.  

Изложбата ще бъде открита в 18.00 часа. Кампанията стартира миналата година по повод Международния ден на детето във Варна, като тази година изложбата ще посети Казанлък и София  и ще се върне отново във Варна, за да постави още веднъж въпроса за правото на младежите със затруднения в трудоспособна възраст на трудова реализация и пълноценно включване в обществото. 

„Аз творя, шия и рисувам. Работих. Вече знам, че мога. Дайте ми възможност да продължа“, призовава 22-годишният Цветелин, който въпреки интелектуалното си затруднениевече е имал успешен опит да работи срещу заплащане. 

Един от младите хора, част от изложбата, е Михаела Иванова, от Казанлък, която сега работи за Лумос. „Тази изложба нагледно показва знанията, уменията и възможностите ни. Ако ни се отдели малко внимание, малко търпение, ние ще отговорим с нашето трудолюбие, с нашето голямо желание, с нашия ентусиазъм и с нашата честност“, споделя Михаела. На откриването на изложбата ще бъде прожектиран и кратък филм „Михаела – когато мечтите се сбъдват“.

Изложбата представя 15 младежи със специални нужди и техните таланти. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама