Представят „Севилският бърснар” за деца в Стара Загора

07:00, 04 апр 17 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спектакълът на  „Севилският бръснар“ за деца се завръща на сцената на Държавна опера Стара Загора днес. Представлението е от 11.00 часа.

Премиерата на „Севилският бръснар" за деца бе на 17 април 2013 г. Под формата на игра, заедно със самите певци-актьори, поднесените избрани популярни музикални номера следват сюжета на произведението.Малките зрители са на самата сцена, която се върти пред очите им и преживяват буря, весели случки и танцови миниатюри с артистите.

Режисьор на спектакъла e Славчо Николов, художник на декора – Александър Гьошев, хореограф - Ромина Славова. За първи път в спектакъла днес  участва и квартет от оркестъра на Старозагорската опера с диригент Димитър Косев.

В представлението Фигаро е Александър Крунев, Граф Алмавива - Ивайло Йовчев, Розина - Яница Нешева, Доктор Бартоло - Евгений Арабаджиев, Дон Базилио – Александър Марулев. Веселият и забавен разказ на спектакъла е украсен от изящната игра на част от солисти от балета на Старозагорска опера Петя Вънева, Александър Желев и Драгомир Христов – в ролите на Берта, Евел и Лаженест.

 Проектът „Севилският бръснар“ за деца е на Държавна опера Стара Загора и се реализира през 2013 г. с подкрепата на Община Стара Загора по програма „Културен календар“. Спектакълът е отличен с трета награда в категория "Детска сцена"  от Международен фестивал на музикалния филм „Николай Гяуров“ – Велинград 2016 и е номиниран за Награда „Кристална лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци през 2013 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама