Самоотчет на електромерите предлагат от EVN

10:40, 06 апр 17 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на електроенергията от 7 април 2017 г. EVN България предоставя на своите клиенти възможност сами да отчетат електромери и да предоставят данните на дружеството, съобщиха от компанията. Самоотчитането се извършва по желание на клиентите, без да отменя осъществяването на регулярен месечен отчет на електромерите от страна на дружеството.

Всички,  които желаят да се възползват от тази възможност, трябва да попълнят показанията на електромерите си на 7 април 2017 г. в декларация, която се предоставя и попълва в офисите на EVN.  Приемане на декларациите ще се извършва в периода 7 април – 11 април 2017 г. включително.

При попълването се посочват ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер, които фигурират във всяка една фактура. Желателно е клиентите да оставят и актуален телефон в случай на грешно подадени показания.

На база на предоставените данни от самоотчета дружеството ще фактурира консумираната електроенергия до 6 април 2017 г. включително по старите цени, а от 7 април 2017 г.  по новите тарифи, определени от КЕВР.
За всички клиенти, които не пожелаят да отчетат сами електромерите си към 7 април 2017 г.  ще важи следният принцип, който се прилага при смяна на цени: Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането до 6 април 2017 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период. Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 7 април 2017 г. до датата на отчитане през април 2017 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 6 април 2017 г. включително и потребление по нови цени от 7 aприл 2017 г., уточняват от електроразпределителното дружество.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама