Полицаи полагат клетва в Казанлък

09:09, 07 апр 17 25 916 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тържествена церемония по полагане клетва от стажанти, завършващи курс на обучение за заемане на младши изпълнителски длъжности в полицията, ще се проведе днес от 11 часа  в  Центъра за специализация и професионална подготовка в Казанлък, съобщиха от ОДМВР Стара Загора.

Центърът е открит на 1 октомври 1970 година като специализирано учебно заведение - филиал „Милиционерски курсове“ към ВСШ „Г. Димитров“. През годините центърът е под методическото ръководството на управление „Кадри“ към МВР, на ДНСП, отново на дирекция „Кадри“ – МВР, а от 2000 година е в структурата на Академията на МВР.

Разполага с административна сграда, 13 учебни зали, конферентна зала, закрит стрелбищен комплекс, спортна зала, футболно игрище, две баскетболни и волейболни площадки, хранителен блок, медицинска служба, фитнес и интернет клубове, и библиотека. Изградени са собствени мрежи за кабелна телевизия и безжичен интернет достъп.

Основни организационни структурни звена са: секция „Обща полицейска подготовка“; секция „Правна подготовка“; секция „Специализирана полицейска подготовка“ и група  „Логистика“.

Обучението се води по направления: първоначално професионално обучение;  професионална специализация;  актуализация на професионалната квалификация.

Основна цел на първоначалното професионално обучението е придобиването на фундаментални теоретико-практически знания, умения и навици от стажантите за законосъобразно изпълнение на възложените им полицейски функции по прилагане на полицейските правомощия и защита на човешките права и свободи. Теоретико-практическите знания в курсовете за първоначално професионално обучение се съчетават с практически стаж в структурното звено, за което е спечелен конкурсът.

Професионалната специализация е обучение за придобиване на знания и умения при заемане на длъжност от друго направление на дейност, за което съответният служител не притежава необходимата професионална квалификация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама