Предложения за  почетни граждани чакат в Казанлък

09:07, 09 апр 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Казанлък приема предложенията на казанлъчани за присъждане на отличието „Почетен гражданин”. То трябва да бъде заслужено с високи постижения в различните житейски сфери, дава се и на изявени личности, допринесли значително за развитието на града и спечелили признателността на жителите на Долината на розите и на тракийските царе.

Поводи за присъждане на званието „Почетен гражданин”  на град Казанлък могат да бъдат:     дългогодишна обществено-полезна дейност за Казанлък и общината; изключителни постижения  в областта на науката, образованието, изкуството, културата, здравеопазването и спорта; дарители, чиито дарения са с непреходна стойност и обществена значимост за Казанлък и общината; проявен изключителен героизъм; големи инвеститори,  реализирали инфраструктурни проекти от стратегическа значимост за устойчивото развитие на града и общината.

Предложенията за удостояване трябва да бъдат придружени от: подробни мотиви; описание  на дейността  на лицето /могат да се  приложат и  копия  от документи/; кратка биография с настоящ адрес на предлагания кандидат.

 От 2004 г. досега, почетно признание са получили 14 известни личности, а само с вписване в Почетната книга са отличени още 23-ма жителите на Казанлък, спечелили дълбокото уважение на съгражданите си.

Отличията се връчват по време на Тържествена сесия на Общински съвет Казанлък в деня на Празника на града.

Срокът за подаване на предложенията е до 20 април 2017 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама