Панорама на професионалното образование организират в Стара Загора

08:18, 10 апр 17 25 708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Стара Загора и Рeгионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата (ТПП)  Стара Загора и Клуб на работодателя, организират Пета областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора, съобщиха от ТПП Стара Загора.

Тя е адресирана към всички кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса и ще се проведе на 25 и 26 април в Стара Загора.

Форумът има за цел подпомогне младите хора да направят своя информиран избор на професии и специалности, съобразени с нуждите на пазара на труда в региона. Професионални гимназии от градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Мъглиж, Гълъбово, Павел баня, Гурково и Николаево ще имат възможност да представят своите учебни заведения чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, модели и рекламни материали.

За втора поредна година на Панорамата ще бъде представен и бизнесът от регион Стара Загора, където учениците от професионалните гимназии ще имат възможност да се обучават практически, включително чрез дуално обучение, а след като завършат средното си образование ще могат да започнат трудовата си кариера.  

Новото в тазгодишната Панорама е кръглата маса „Бизнес, професионално образование, дуално обучение, където ще се дискутират проблемите на професионалното образование, с акцент върху дуалното обучение в професионални гимназии от Старозагорска област с помощта на проекта ДОМИНО, финансиран от швейцарското правителство.

„Проблемът с качеството на човешките ресурси е оценен от бизнеса като най-важен за фирменото развитие към момента. Затова работим активно за неговото разрешаване, чрез  съдействие за осъществяване на по-тясна връзка бизнес - образование. Тази панорама е чудесна възможност за представяне на фирмите от региона пред ученици и родители като добър избор за тяхната бъдеща трудова реализация”, коментира Олег Стоилов, председател на ТПП Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама