Изобретател предлага символ на Българското председателство на Съвета на EС

14:43, 11 апр 17 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Един от най-големите съвременни български изобретатели, д-р инж. Георги Тончев от Балканската академия за иновации, партньор на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, направи оригинално предложение за символ на Българското председателство на Съвета на Eвропейския съюз (ЕС)”, съобщи Олег Стоилов, председател на ТПП Стара Загора.

Инж. Тончев предлага пред НДК да се издигне кинетична скулптура, която да символизира човешкия разум. Тя стилизирано ще изразява физическия закон за разширяващата се Вселена и ще показва, че човечеството разбира закона за развитието на Вселената. Според автора на предложението, това послание на човешкия разум към галактическите цивилизации е най-добре да бъде изпратено от територията на ЕС, където е най-значимото обединение на държави в световната история. Илюстрация на идеята може да се види тук

[[{"fid":"76577","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"Кинетичната скулптура представя разширяването на Вселената и е послание на човешкия Разум за другите","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Самата скулптура е патентована като вертикално-осева вятърна турбина и символизира стремежа на човечеството за природосъобразен технически прогрес. Независимо от посоката на вятъра, винаги се върти в една посока, както и самото разширяване на Вселената. Същевременно произвежда електричество, което може да се ползва за собственото й художествено осветление и илюминации, както и за подходящ музикален фон.

Изобретателят наскоро публикува информация за поредното си патентовано изобретение - тунелно планинско аеро - електро влакче, изключително екологичен транспорт, който може да реши транспортните проблеми в планинските курорти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама