Енергетици зарадваха пенсионери в Гълъбово

07:30, 14 апр 17 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Енергийната компания ЕЙ И ЕС България, собственик на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, подкрепи националната кампания „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова, съобщиха от дружеството. Компанията направи целево дарение в размер на 8000 лв., което да бъде разпределено сред възрастните хора от община Гълъбово под формата на ваучери за храна.

Както и миналата година, кампанията „Великден за всеки“ е насочена към възрастните хора, които не попадат в обсега на великденските надбавки към пенсиите. През 2016 г. в рамките на инициативата бяха събрани 660 000 лева и 33 000 пенсионери получиха ваучери на стойност 20 лв. Те даваха възможност за пазаруване в 5 000 магазина в цялата страна.

И тази година ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лева и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лева, която правителството отпуска за празника. Поименните списъци ще бъдат качени на интернет страниците на омбудсмана и на БЧК и разлепени в централните пощенски клонове по места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама