Детско списание издава Старозагорската митрополия

09:16, 15 апр 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият брой на детското списание „Божествени искрици” излезе от печат, съобщиха от Старозагорската митрополия.

„Безбожието е най-големият враг на човека, както отбелязва преди много години големият Старозагорски митрополит Методий Кусев. Помнете тази истина! Носете я в сърцето си! […] Израствайте като добри християнчета и достойни граждани на нашата скъпа Родина – България!“, съветва Старозагорският митрополит Киприан децата от поверената му епархия от страниците на списанието.

„Божествени искрици” излиза от 2000 година под редакцията на Кина Златева от Казанлък. От тази година то ще се списва не само с благословението, но и с духовната и материална подкрепа на Старозагорската митрополия, ще бъде нейното официално детско издание.

В екипа на списанието ще работят Кина Златева и отец Йордан Карагеоргиев, който ръководи Културно-просветния отдел на митрополията, Илиана Димова, педагог и утвърден преподавател по вероучение, Зорница Иванова, зограф и ръководител на детски курсове по иконопис, както и Полина Попова-Антонова.

В новия брой децата ще четат „Молитва към Света Богородица за децата“; ще научат повече за празника Благовещение в рубриката „Библейски уроци“; ще се запознаят с Десетте Божии заповеди, със св. Теодор Тирон и с нови детски книжки; ще пътешестват по светите места и ще се насладят на красиви детски и класически стихове.

Водач на децата по страниците на изданието ще бъде малката Искрица – знак на списанието, сътворен от 17-годишната Ирина Славеева Начева от Стара Загора, която повече от 10 години посещава редовно неделното училище към храм „Света Троица“ в града.

Към всички невръстни, а и поотраснали читатели на „Божествени искрици“ е отправен архиерейският благослов на митрополит Киприан: „Четете, пишете, рисувайте, творете! Израствайте като личности, духовни личности, прославящи името Господне!”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама