Тайно избират председател на Общинския съвет в Стара Загора

15:20, 17 апр 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов председател на Общинския съвет в Стара Загора ще бъде избран с тайно гласуване на предстоящата сесия на 27 април. Причината е, че досегашният Емил Христов става депутат.

Според изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация Общинският съвет избира председател от своя състав. Изборът се провежда с тайно гласуване. За избран се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой на съветниците.

Най-напред ще бъде избрана петчленна Комисия за провеждане на избора, която утвърждава образец на бюлетина. След това се дава думата на общински съветници за предложение за кандидати за председател на Общински съвет Стара Загора.  След изчерпване на предложенията се дава технологично време от 10 мин за изготвяне на бюлетините и се пристъпва към гласуване. То приключва след като гласуват всички присъстващи на сесията общински съветници. Председателят на комисията за провеждане на избора докладва  резултатите.  Получилият повече от половината от гласовете от общия брой на съветниците се смята за избран.

По неофициална информация за председателското място основни претенденти са двама председатели на Постоянни комисии в местния парламент.

Двама нови общински съветници ще положат клетва на заседанието. Това са Гочо Каргьозов и Светлана Иванова от листата на ГЕРБ. Те заемат овакантените места на Емил Христов и Радостин Танев, които вече са народни представители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама