Лекуват деца с куче терапевт в Бузовград

07:23, 19 апр 17 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започваме работа за осигуряване на куче терапевт за децата от дом „Мария Луиза” в Бузовград, съобщиха от социалната институция. Инициативата е съвместна с  фондация "Апорт БГ", която се занимава с обучение на кучета. 


Според последни научни статистики, взаимодействието на децата с дефицити в развитието си и специално обучени кучета е много ползотворна и обещаваща терапия. Особено добре се повлияват деца с аутизъм, хиперкинетични проблеми и др, уточняват от Дома.
Днес от 9.00 часа там ще бъде проведена демонстрация от екипа на фондацията и техен възпитаник. Децата ще имат възможност да контактуват свободно с кучето, а екипът на дневния център ще получи първоначално обучение. 


Канят се родители, които имат желание да присъстват. Срещата ще се проведе след 9.00 ч.

В Дом за медико-социални грижи „Мария Луиза” в Бузовград се отглеждат деца до 3 годишна възраст с леки до тежки увреждания. През 2009 фондация „Сийдър”, в партньорство с управата на Дома, разкри Дневен център за деца със специални нужди с възможност за дневна грижа и терапия на 8 деца.

Канистерапията е метод, посредством, който се увеличава ефикасността от рехабилитация на лица с различни здравословни проблеми. За постигане на тази цел, като мотиватор се използва добре подбрано и обучено куче. Посредством канистерапията, водена от висококвалифицирани терапевти се цели стимулиране на умственото и физическо развитие на рехабилитираните деца, подобряване и усъвършенстване на фината моторика, корекция при проблеми с говорене, общуване, поведение при децата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама