Дебнат за висока скорост на автомобилите в Старозагорско

09:45, 19 апр 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Европейския съюз, както и в България основната причина за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия (ПТП) със загинали и тежко ранени лица е движението на моторни превозни средства (МПС) с висока скорост. Това е причината Европейската мрежа на службите на Пътна полиция  - TISPOL да организира полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“, информираха от ОДМВР Стара Загора. Такива операции бяха проведени на териториите на страните членки на ЕС през 2013 г., 2014 г. и през 2016 г. (на 21 и 22 март).

За времето от 06.00 часа днес до 06.00 часа утре, на територията на България ще се проведе 24- часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Основни цели на операцията е намаляването на броя на възникналите ПТП в резултат на шофиране с превишена скорост, намаляване на пътния травматизъм, повишаване на дисциплината сред шофьорите на МПС, информиране на обществото за опасностите, които следват неспазването на правилата за движение по пътищата.

Определени са точки за контрол на скоростта, които са съобразени с интензивността на движението, както и в районите около учебните заведения, детски градини, болнични заведения и други места, където има условия за управление на МПС с висока скорост.

По време на операцията ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама