Празници на цъфналите вишни започнаха в Казанлък

13:57, 20 апр 17 / Култура 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Казанлък е добронамерена и хубава сцена за поезия”, каза снощи кметът Галина Стоянова, която привества участниците в Десетото издание на  "Празници на цъфналите вишни 2017", организирани от община Казанлък и Сдружение "Вишнев цвят".

За пръв път тази година те се провеждат в новия Музей на розата. „Заслужено сте тук,  искаме да наситим Музея с много красота, но и с духовност“, отбеляза Галина Стоянова. Тя благодари на създателя на поетичния фестивал, съдия Стефан Саранеделчев, а председателя на сдружение „Вишнев цвят” Димитър Никленов,  определи като „сърцето и кръвта на Празниците“.  

 „Не раздаваме големи награди, коли, а престиж, популярност и творчески заряд“, коментира Димитър Никленов. По думите му Казанлък заслужава такъв фестивал.

Под мотото „Нито едно духовно усилие не е напразно“ премина  награждаването на отличените измежду 217 поети от България и чужбина, участници в Международния поетичен конкурс "Белоцветните вишни - 2016". Последваха и рецитали на поети – гости  от съседни държави.

За първи път прозвуча Химнът на празниците, по музика на Евгени Бенов и стихове на Павлина Стоименова, носител на миналогодишната първа награда в литературния конкурс.

 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама