75 автомобила останаха без табели в Старозагорско

17:13, 20 апр 17 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Област Стара Загора е на второ място по брой свалени регистрационни табели на автомобили след столицата, съобщи днес старши инспектор Димитър Димитров, началник сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Стара Загора. От въвеждането на новите правила на 21 януари т.г. до момента в областта на 75  автомобила са свалени  регистрационните табели и са дерегистрани.

Комисар Илиян Илиев, началник сектор „Охранителна дейност”, информира, че предстои засилване на контрола по главните пътища в Старозагорско, с цел превъзпитаване на водачите за стриктно спазване на правилата и ограниченията на пътя.

По думите му въпреки намаляването на тежките катастрофи от началото на годината, пътният травматизъм все още е със сериозни нива.

От началото на годината до момента са заловени повече водачи позволили си да седнат зад волана след употреба на алкохол или наркотици. 392-ма пък са заловените да шофират без свидетелство за правоуправление.

Завишените глоби и отнемане на шофьорските книжки пък са довели до намаляване на т.нар. "дрифтове".  През изминалата година има 13 установени водачи, които са извършвали дрифтове и са получили и наказания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама