Безплатно военно обучение предлагат в Стара Загора

08:53, 21 апр 17 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият у нас Клуб „Приятели на армията“ ще води безплатно  военно-патриотично обучение от началото на новата учебна година. Това съобщи Митко Попов, офицер от резерва и управител на Клуба в Стара Загора, сформиран в Национално сдружение „Българска зора“.

Обучението, което ще продължи 34 учебни часа, предвижда девет теми, свързани с история на Българската армия, основи на стрелбата, военни игри, военна топография и въоръжението в Българската армия.

Преподаватели ще бъдат офицери от запаса, членове на Национално сдружение „Българска зора“ и Асоциация на сухопътните войски.

Обучението да бъде включено в програмата „Твоят час“ на Министерство на образованието. „Клубът има регистрация в министерството,  както и подписан меморандум с командването на Втора механизирана бригада за съвместна дейност”, обясни Митко Попов.

„Има изключително голям интерес от младежи между 18 и 26 години за участие в обучението”, заяви Пламен Петков, ръководител на младежката секция в Клуб „Приятели на армията”. Само през април от три старозагорски гимназии са обявили желание за участие в програмата.

До този момент има договорено военно –патриотично обучение в областите Стара Загора и Плевен, в ход са преговори в Хасково.

 Текст снимка: Има голям интерес към обучението, споделиха от клуб "Приятели на армията". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама