Убиецът на старозагорката Гергана Проданова напъхал тялото и в куфар

09:53, 21 апр 17 25 1832 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Старозагорката Гергана Проданова е била убита от бившия си съпруг, който ревнувал от новата й връзка. Срещу 42-годишния Костадин Костов е повдигнато обвинение за убийство и в четвъртък в съда в английския град Ексетър вече е започнал процеса срещу него. Майката на три деца била убита от нейния ревнив бивш партньор, който пъхнал тялото й в куфар, преди да го изхвърли в близост до влаковите линии, съобщава www.devonlive.com.

38-годишната Гергана Проданова изчезна на 4 август миналата година от дома си, в който живеела с бившия си партньор Костадин Костов.  42-годишният мъж отрича да е убил майката на трите си деца, която работела в хотел в града и чието тяло беше открито почти две седмици след изчезването му.

Според прокурор Саймън Лоус, двойката е живяла заедно 15 години преди да се Гергана да премести в Ексетър, през декември 2015 г. По думите му връзката им е била сложна и тревожна, Костов многократно е използвал физическо насилие срещу  Гергана. Бил ревнив, особено след като е пил, посягал на жена си. Въпреки това тя останала с него много години.

Гергана Проданова се премества самостоятелно в Англия, оставяйки Костов и децата си у дома в България и скоро се запознава с  друг мъж, с когото била щастлива. Костадин Костов  е пристигнал в Обединеното кралство на 21 април 2016 г. и се е преместил с нея  в малък апартамент на връх Mount Pleasant Road в града. Според обвинението,  Гергана е била убита там вечерта на 4 август 2016 г. от Костов, защото ревнувал от новата й връзка.

Гергана Проданова изчезна на 4 август м.г. в Ексетър. Тялото й бе намерено на 16 август при претърсване на района около жп линиите в града . Полицаи и съдебни медици са го открили в запустяло място. След ДНК тестове бе установено, че то е на старозагорката. 38-годишната жена бе обявена за издирване на 8-ми август, след като не се е явила на работа в хотел „Свети Давид” в Ексетър. Тя е видяна  за последно на улица в Сидуел, близо до дома си, в 20.18 часа на  4 август.

Според обвинението, Костов е казал на полицията, че Гергана Проданова е жива и че е получила телефонно обаждане от сестра си, която съобщила, че майка й е починала, тогава тя напуснала апартамента. След изчезването й Костов изпратил серия от "фалшиви" текстове и съобщения във Facebook на приятелите на Гергана и на новия й партньор Тихомир Тодоров, за да създаде илюзията, че е жива. Твърдял, че е получил съобщение от  телефона й на 4 август. В него тя казвала, че е на летище Бристол, на път да лети до България, защото майка й е починала. Документите в летищата обаче показват, че Проданова не е излетяла от Бристол онази вечер. Костов е пуснал една от SIM картите в телефона на Проданова вечерта на 6 август, която е била записана от телефонната компания и довела до ареста му преди откриването на голото тяло на бившата му съпруга на 16 август.

На делото става ясно, че Костов и Проданова са възнамерявали да дадат на своите взаимоотношения още един шанс, поради което той е преместил в Ексетър, за да бъде с нея, но че в момента на пристигането си тя е имала връзка с друг мъж. Изслушан е и записан скайп разговор между двамата,  преди да се премести при нея, от който става ясно, че Костов е заплашвал със самоубийство с хапчета.

Процесът продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама