Стара Загора се разделя с най-възрастния си жител

10:38, 21 апр 17 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със столетника Слави Нанев Славов се разделя днес Стара Загора. Кметът Живко Тодоров изпрати съболезнователен адрес до близките и роднините  на най-възрастния ветеран от Втората световна война в Старозагорска област, който на 15 декември 2016 г., отпразнува 104-та си годишнина, съобщиха от Общината.

Най-младият кмет на областен град се срещна с възпитаника на варненското Военно-морско училище през 2012 година, когато той навърши 100 години. Дядо Слави, който е бил съученик на патрона на училището, поета Никола Вапцаров, разказа увлекателно спомени от своята младост.

Роденият на 12 декември 1912 година, в старозагорското село Казанка столетник, е машинен инженер, има две дъщери, четирима внуци и осем правнуци. Нелеката му житейска съдба и превратностите в професионалната му кариера на бивш царски офицер, след промените през септември 1944 година, го запращат на различни места в България. Тогава, при срещата си с журналисти, той  призна, че това, което го е съхранило през годините, е трудът.

„Ние дълбоко и искрено скърбим за човека, бил през целия си живот пример за професионализъм, смелост, отдаденост и дълг към Родината! Ще го запомним като достоен и ангажиран човек, с неговата доброта, сърдечност и оптимизъм. Демократ по душа и убеждения, въпреки превратностите на съдбата той до края запазва своето човеколюбие и чувството си за мярка и чест!“, пише в съболезнователния адрес на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама