Драгомир Стойнев: БСП винаги ще сочи грешките на управлението

14:40, 23 апр 17 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ние няма да мълчим. БСП винаги ще сочи грешките на управлението. Един от последните случаи е със заразената вода в Хасково. Големият проблем тук е, че е имало прикриване на информацията от страна на правителството на ГЕРБ заради предстоящите избори”, каментира старозагорският депутат Драгомир Стойнев. Според него е странно, че държавният санитарен здравен инспектор Ангел Кунчев е в листата на ГЕРБ и то не къде да е, а точно в област Хасково. Стойнев отбеляза, че БСП е предложила анкетна комисия, в която да вземат участие всички политически сили и да се изяснят фактите около случая.

„Още от първия ден на работата на Народното събрание ГЕРБ отстъпват от предизборните си обещания”, обясни Стойнев, който е и зам.-председател на Парламентарната група на „БСП за България”. „ Ние с първите законодателни инициативи започваме да спазваме нашите предизборни обещания, а ГЕРБ започват да отстъпват. Патриотите също. Те искаха 300 лв. минимална пенсия, а сега, след изборите - 200 лв. Няма да има преизчисляване на пенсиите, няма да се увеличава съставът на МВР и Министерство на отбраната. Това те са заявявали пред хората, това са техните предизборни обещания. И когато още първия месец започнеш да отстъпваш от тези обещания, няма как ние да не ги критикуваме”, посочи депутатът.

За увеличението цената на газта, Драгомир Стойнев заяви, че е много странно защо, когато е постъпило искане в КЕВР от страна на „Булгаргаз” за увеличение на цената на газта с 13-14%, Комисията отхвърля това предложение, но като са минали изборите, се предлага цената да се увеличи двойно, вероятно, за да се компенсира искането на „Булгаргаз” от януари месец. „Когато е постъпило искането, през януари месец е било нормално да се увеличи цената, само че тогава ще се натоварят потребителите и с оглед на изборите, КЕВР може би преценява, че трябва да се отложи това увеличение”, обясни бившият енергиен министър.

По повод случая с Георги Гергов, Драгомир Стойнев каза, че той сам е взел решение да се оттегли от Изпълнителното бюро на БСП. „Аз мисля, че ние сме най-демократичната партия, в която се изслушва мнението на всеки един.  Имаме си заседания, на които се взимат решения”, обясни Стойнев. По думите му,  Георги Гергов е партиен човек, с много дълъг стаж, който много добре познава партията и е взел най-правилното решение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама