Зам.-кметът на Стара Загора с първи медал за България

15:53, 23 апр 17 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият медал за България на Световните мастърс игри, които се провеждат от 21 до 30 април в Нова Зеландия, спечели зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова.Тя завоюва сребърен медал в бягането на 400 м с препятствия. Победителка в дисциплината е представителката на домакините Катрин Бейкон, а бронзова медалистка е Марея Шафи от Австралия.

Това е трето поредно участие на Красимира Чахова в Световните мастърс игри. През 2009 г. в Сидни, завоюва два сребърни медала, а от последните игри през 2013 г.в Торино, се завърна с пълен комплект медали.

9-тите Световни мастърс игри, които тази година се провеждат под мотото „От любов към спорта“, бяха открити с пищна церемония на стадион Еден парк в Окланд. Повече от 40 000 зрители станаха свидели на грандиозно звуково и светлинно шоу, в съчетание с уникалното културно наследство на Нова Зеландия.

Българската делегация наброява 38 спортисти и се води от президента на Българската мастерс Федерация – олимпийската шампионка Здравка Йорданова. Родните ни представители ще се състезават в спортовете бадминтон, вдигане на тежести, кану-каяк, лека атлетика и ориентиране. Сред участниците впечатлява името на Асен Златев, олимпийски, световен и европейски шампион във вдигането на тежести.

25 683 участници от 118 държави ще премерят сили в 28 вида спорт. За провеждането им са осигурени 58 спортни бази и трасета. 4000 доброволци подпомагат провеждането на игрите. Призьорите ще бъдат наградени на повече от 3000 церемонии. Сред официалните гости на игрите са редица спортни величия, между които и Сергей Бубка, вицепрезидент на Световната федерация по лека атлетика.

Началото на в Световните мастърс игри е поставено през 1985 г. в Торонто, Канада. Следващите ще се проведат през 2021 г, в Кансай, Япония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама