Обсъждат проблеми на професионалното образование в Стара Загора

08:29, 25 апр 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Стара Загора и Рeгионално управление на образованието (РУО), в партньорство с Търговско-промишлена палата (ТПП)  Стара Загора и Клуб на работодателя, организират Пета областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора. Тя е адресирана към всички кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса, и ще се проведе днес и утре в Стара Загора.

В рамките на Панорамата, днес от 13 часа, започва кръгла маса на тема:„Бизнес, професионално образование, дуално обучение”. На нея ще се дискутират проблемите на професионалното образование, с акцент върху дуалното обучение в професионални гимназии от Старозагорска област с помощта на проекта ДОМИНО, финансиран от швейцарското правителство.  Дискусията ще се проведе в зала „Славейков” на община Стара Загора. Модератор е Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора и  координатор на Регионален Академичен Център Стара Загора.

Състоянието и тенденциите за развитието на професионалното образование в областта ще представи Татяна Димитрова, директор на РУО Стара Загора,  За проект ДОМИНО - Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система, ще говори ръководителят му Петя Евтимова, а Васил Радойновски от Българо-швейцарска търговска камара ще представи проект B2B 4 CSR - надграждане на проекта ДОМИНО с допълнителни ползи на бизнеса и ролята на Националната координационна група за дуално образование.

Мнения за дуалното образование ще изкажат директори на гимназии,  участници в проекта ДОМИНО, както и представители на бизнеса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама