Висока разкриваемост на престъпления отчитат в Стара Загора

16:28, 25 апр 17 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Резултатите от тримесечната дейност на ОДМВР Стара Загора през тази година, отчете днес директорът старши комисар Николай Кирков.

От началото на годината са регистрирани 1142 престъпления, от които са разкрити 562. Това означава разкриваемост от 49.1%. За сравнение през същия перод на м.г. са били регистрирани 1301 престъпления, от които разкритите са 313 или 24% от всички.

Областната дирекция в Стара Загора е първа сред големите дирекции по разкриваемост на криминални престъпления- 50.21%, при средна за страната 39.77%.

Общо 11835 нарушения по пътищата в Старозагорско са регистрирани в полицията. Над 100 са случаите на шофиране след употреба на алкохол над 1.2 промила, 65 пък са хванатите водачи седнали зад волана след употреба на упойващи вещества. Според старши комисар Кирков, по-възрастните водачи са тези хванати с алкохол, а при по младите се наблюдава употреба на наркотици.

Дриекторът на ОДМВР представи новия началник сектор „Пътна полиция”. Това е 44-годишният главен инспектор Тихомир Желязков. Той е в системата на МВР от 1995 г., работил е на различни длъжности, последната от които разследващ полицай.

„Моите приоритети са свързани с намаляване на тежките пътно-транспортни произшествия и продължаване на добрата практика за обслужване на гражданите ”, каза Желязков. Той информира още, че ще се увеличат точките за контрол на скоростта на автомагистралите „Тракия” и „Марица”.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама