„Ден без асансьори“ ще има в Стара Загора

07:00, 26 апр 17 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стара Загора се включва днес в международната инициатива „Ден без асансьори”, която се провежда в цялата страна. Инициативата е включена в кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“, съобщиха от Общината.

Тя може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради. Във всяка държава, концепцията може да варира според спецификите, но основната идея остава същата – да се промотира използването на стълбите, вместо асансьора.

Сдружение BG Бъди активен ви предизвиква да забравите за асансьора и да се раздвижите като се качите по стълбите

Ден без асансьори (No Elevators Day) е европейска инициатива част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора, посредством събития свързани с физическата активност и спорта. Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие.

Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от европейския “Ден без асансьори“. Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат, призовават от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама