Най-много ученици участват в дуално обучение в Стара Загора

12:31, 26 апр 17 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Стара Загора е първенец във въвеждането на дуалното обучение в страната. От включените общо у нас 425 ученици, 196 са в областния град“, заяви днес по време на откриването на Областната панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране Петя Евтимова, ръководител на екипа на проект ДОМИНО - Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система.

Тази прогресивна форма на обучение е въведена в четири професионални гимназии – старозагорските ПГ по механотехника и транспорт, ПГ по електротехника и технологии, ПГ по обществено хранене и казанлъшката ПГ по механотехника. Очаква се за следваща година, с помощта на проекта ДОМИНО, в програмата за дуално обучение да се включат още две старозагорски професионални гимназии. Местните фирми пък имат възможност да се включат и да подбират за производството си качествени млади специалисти.

Петата панорама е най-мащабната досега. Тя се провежда в спортна зала „Иван Вазов”. Представени са 18 професионални гимназии от Старозагорска област, Тракийският университет, Международният младежки център, Областният информационен център, Центърът по кариерно ориентиране, Търговско-промишлената палата, Българската стопанска камара, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и над 20 местни фирми.

Българо-Швейцарския проект ДОМИНО, за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система, беше представен на проведената вчера кръгла маса на тема „Бизнес, професионално образование, дуално обучение”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама